Depri

Doordat je nu meer thuis bent kan het zijn dat je je eenzaam gaat voelen. Afspreken met vrienden kan nu even niet. Of misschien was je al eenzaam maar was even naar buiten of naar de supermarkt een uitje. Helaas kan dat nu minder.

Zo houd je het toch een beetje gezellig: 4 tips tegen eenzaamheid tijdens de coronacrisis

1. Bel vaker en langer

Hoe makkelijk is het om wat vaker of langer te bellen met een familielid, vriend(in), buurman- of vrouw of een andere bekende. Kijk bijvoorbeeld samen naar een serie en zet de telefoon op de luidsprekerstand. Dan is er na afloop nog wat na te babbelen.

2. Schrijf kaarten en brieven

Veel Nederlanders hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten. Dat kan natuurlijk met eigen ansichtkaarten en enveloppen. Er zijn ook speciale alternatieven, zoals de website Omapost. Bij het Oranjefonds kan je twee gratis kaarten aanvragen.

3. Neem contact op met de Luisterlijn

Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn. Via 0900-0767. Mensen kunnen hier terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek.

4. Online gamen
Een alternatief voor fysiek afspreken met vrienden. Spreek af om een uur of twee online te gamen met vrienden. Natuurlijk met mate! Ga dus niet de hele dag of nacht online gamen.

Kijk ook eens bij de content over verveling voor een aantal leuke activiteiten om te doen.

Wil je meer lezen en tips bij eenzaamheid? Kijk dan hier.