studiekeuze

De loopbaanconsulenten/adviseurs binnen het VISTA college ondersteunen en begeleiden studenten bij het maken van adequate studiekeuzes. Zij streven ernaar onze studenten te ondersteunen en stimuleren in de ontwikkeling van hun schoolloopbaan.

Thema’s die onder andere terecht komen bij de loopbaanconsulenten/adviseurs:

  • Het maken van keuzes voor passende en haalbare studies en onderwijsvormen.
  • Het bepalen van een volgende stap binnen je studieloopbaan.

Naast de individuele ondersteuning aan studenten kunnen de loopbaanconsulenten/adviseurs in overleg met een onderwijsteam aanbod doen dat groepsgewijs is waarin bijvoorbeeld thema’s als “LOB” of “helpen kiezen” centraal staan

Ben je niet meer zo blij met je opleiding? Vind je bijvoorbeeld je studie minder leuk dan je van tevoren dacht? Ben je nieuwsgierig naar een vervolgopleiding? Je mentor kan je in contact brengen met een van onze loopbaanconsulenten/adviseurs. Daar kunnen ze je helpen om een opleiding te vinden die wel bij je past.

VAST ORIËNTEREN?

Wil je jezelf vast oriënteren op andere beroepen en opleidingen? Neem dan een kijkje op één van de onderstaande websites.

DROOMBEROEP

Wat is jouw droomberoep? En wat houdt dat beroep nu eigenlijk in? Op de pagina’s hiernaast krijg je een goed beeld van wat je kunt doen.

MBO- EN HBO-OPLEIDINGEN

Op onderstaande pagina’s vind je alle informatie over mbo- en hbo-opleidingen.

SECTOR

Op mbostart.nl kun je opleidingen per sector bekijken.

STUDIEKEUZETEST

Welke opleiding past bij jou? Doe een studiekeuzetest.