Dropshipping Vista

Dropshippen wordt wereldwijd steeds populairder. Het is algemeen bekend dat hier hele hoge bedragen in omgaan. De kans is groot dat jij wilt weten wat dropshipping is en hoe dropshipping werkt. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Wat is dropshipping en hoe werkt het?

Bij dropshipping verkoop je producten via je eigen webshop. De klant koopt het product via jou, maar jij verstuurt het product niet zelf naar de klant. Je bestelt het product bij de leverancier, die het opstuurt naar de klant. Het voordeel is dat je bespaart op personeel en je hoeft geen voorraad aan te leggen.

Dat klinkt natuurlijk best aantrekkelijk, maar in de praktijk gaat het soms ook goed mis. Hou dus goed in de gaten waar je als dropshipper allemaal aan moet voldoen en wat je verantwoordelijkheden zijn.

Aansprakelijkheid

Om te beginnen blijf je als dropshipper aansprakelijk voor het hele traject van de aankoop van de klant tot het uiteindelijk leveren van het product bij de klant, ondanks dat je er geen invloed op hebt. Vertraagde leveringen, pakketjes die onderweg beschadigd raken, producten die nooit aankomen, het valt allemaal onder jouw verantwoordelijkheid.

Herroepingsrecht van de klant

Jouw klant heeft recht om iets terug te sturen, dit heet het recht van retour. Ook als jouw leverancier geen retour mogelijkheden of alleen tegen hele hoge verzendkosten aanbied, dan ben jij verplicht je klant de mogelijkheid te geven zich te herroepen. Dit kan betekenen dat je uit je eigen zak geld moet terugbetalen. De consument kan dus binnen de bedenktijd van zijn aankoop af.

Concurrentie

Vaak ben je niet de enige die het product aanbiedt. Hierdoor wordt de prijs die je krijgt voor je product lager. De klant kan namelijk op zoek naar de goedkoopste aanbieder. Hierdoor verdien je dus minder geld, dan je misschien had verwach

Invoerrechten en BTW

Invoerrechten en BTW: Soms zijn er naast de inkoopprijs van de producten ook hoge kosten verbonden aan de invoerrechten en moet je ook BTW betalen.

Waar je verder aan moet denken

Het is goed je te beseffen dat je een echte ondernemer wordt als je begint met dropshipping. Hierbij hoort een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het registreren van je domeinnaam en het bijhouden van een administratie. Als dropshipper heb je een aantal verplichtingen en moet je je houden aan de wetten en regels die gelden voor alle webwinkels.

Je moet je klantenservice op orde hebben, helderheid verschaffen over de levertijden en wijzen op het retourrecht. Ook dien je je algemene voorwaarden goed omschreven te hebben. Je kunt je eventueel aansluiten bij keurmerken of gedragscodes, waaruit blijkt dat je eerlijk handel drijft.