Gay Enzo

Op wie val jij? Op meisjes? Jongens? Op allebei misschien? Heb jij vragen of twijfels over op wie jij valt? Ben je meer een meisje, meer een jongen? Heb je vragen over homo-, lesbische, bi- of transgendergevoelens? Dan is www.iedereenisanders.nl dé plek voor jou. Hier vind je de beste info en tips.

Wil je met iemand op school praten? Dat kan! Neem contact op met je mentor. Hij/zij verwijst je vervolgens door naar de juiste persoon binnen school. Of stel je vraag via het contactformulier.

WAT IS JE SEKSUELE VOORKEUR?

Seksuele voorkeur gaat over aantrekkingskracht: tot wie voel jij je (op een seksuele manier) aangetrokken? Op wie word je verliefd? Is dat meestal een jongen of juist een meisje? Of allebei? Er zijn verschillende seksuele voorkeuren bekend. De bekendste zijn:

 • Biseksueel: je valt op meisjes en op jongens. Misschien wat meer op meisjes, misschien wat meer op jongens.
 • Lesbisch: jij bent een meisje en je valt (meestal) op meisjes.
 • Homo: jij bent een jongen en je valt (meestal) op jongens.
 • Hetero: je bent een meisje en je valt (meestal) op jongens. Of je bent een jongen en je valt (meestal) op meisjes.
MAAR JE HEBT OOK:
 • Transgender: voel je je een meisje terwijl je als jongen geboren bent? Of voel je je een jongen terwijl je als meisje geboren bent? Dat heet transgender of genderdysfoor.
 • Panseksueel: je valt op mensen ongeacht geslacht. Je bent als het ware ‘genderblind’. Je kunt ook op een persoon vallen die niet duidelijk een meisje of een jongen is.
 • Queer: iemand die zichzelf niet wil benoemen als lesbisch, hetero, biseksueel of panseksueel
 • Genderqueer: iemand die zichzelf niet wil benoemen als jongen of meisje of een beetje van allebei.
 • Aseksueel: jij hebt geen seksueel verlangen naar een ander persoon. Dat betekent niet dat je niet van iemand kan houden of verliefd worden. Dit verschilt van persoon tot persoon.
MET IEMAND PRATEN
 • Het is belangrijk om over je gevoelens te praten. Het is meestal fijn om met je ouders te praten over je gevoelens. Dat geldt voor allerlei gevoelens, dus ook voor je homo-, lesbische of bi-gevoelens.
 • Met anderen over je gevoel praten kan helpen. Is er iemand die je kunt vertrouwen? Die jouw verhaal niet doorvertelt? Bij die persoon kan je vaak terecht.
 • Praat met jongeren die misschien ook homo-, bi-, of lesbische gevoelens hebben. Lees op iedereenisanders.nl hoe je in contact komt met andere jongeren in dezelfde situatie of check nietalleenanders.nl
 • Praten op school kan natuurlijk ook, neem contact op met je mentor.

POLITIE ROZE IN BLAUW

Mishandeld, gediscrimineerd, beroofd of lastiggevallen omdat je homo, lesbisch, biseksueel of transseksueel bent? Meld dat altijd bij de politie en/of vertrouwenspersoon op school.

Bel: 0900-8844, spoed 112. Praat je liever met een politiemedewerker van Roze in Blauw? Bel dan 088-1691234 of stuur een email.

HANDIGE WEBSITES

Voor iedere jongere die worstelt met geaardheid of genderidentiteit.

Belangenvereniging voor LHBTIQA+ jongeren.

Platform voor LHBTIQA+ moslims.

Belangenvereniging voor LHBTIQA+ jongeren de belangenvereniging voor LHBTIQA+ jongeren/volwassenen.

Op zoek naar een praatgroep?

LHBTIQA+ is de afkorting van lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer/questioning en aseksueel/aromantisch. De plus geeft aan dat de term inclusief is voor mensen die zichzelf anders noemen dan waar deze letters voor staan.