zwanger

Als je vader of moeder wordt, heeft dat gevolgen voor je financiën en er zijn veel dingen waar je over na moet denken zoals zwangerschapsverlof, medische kosten, kraamkosten, verzekeringen en kinderopvang. Soms kun je ondersteuning krijgen in de vorm van toeslagen. Kijk hieronder voor meer informatie.

 

BABY OP KOMST

Word je voor het eerst vader of moeder, dan krijg je te maken met veranderingen op het financieel gebied. Maar ook bij de geboorte van volgende kinderen moet er rekening gehouden worden met nieuwe kosten en veranderingen in het bestedingspatroon.

Kinderen krijgen is een grote verandering in je leven. Wil je kinderen? Denk dan op tijd aan bepaalde geldzaken die geregeld moeten worden. Denk ook aan zwangerschapsverlof, medische kosten en kraamkosten. Welke verzekeringen heb je nodig? En wat kost (nog) een kind je eigenlijk?

Wat betekent het voor het inkomen als je minder gaat werken? Wil je blijven werken en gebruik maken van kinderopvang, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een toeslag. Wat kost kinderopvang eigenlijk? Heb je meteen recht op kinderbijslag? Bereid je goed voor!

GELD TERUGVRAGEN

Hier vind je welke toeslagen je mogelijk kunt ontvangen als er een baby op komst is.

 

Wil je een algemene uitleg over toeslagen? Steffie legt het op een makkelijke manier uit.

Kinderopvangtoeslag

Heb je er al over nagedacht hoe je jouw school, stage en/of werk gaat combineren met jouw kindje? Misschien gaat jouw kindje straks naar een kinderopvang. Wanneer je studeert en jouw kind jaar de opvang gaat, heb je misschien recht op kinderopvangtoeslag. 

Belastingdienst/Toeslagen geeft 5 tips om ervoor te zorgen dat je de kinderopvangtoeslag ontvangt waar je recht op hebt

VERZEKERINGEN

Hier lees je naar welke verzekeringen je moet kijken als je een baby krijgt.

KOSTEN

Hier lees je welke financiële veranderingen je kunt verwachten wanneer er een baby op komst is.