Geld

Er zijn veel manieren van gokken. Bijvoorbeeld online pokeren, een fruitautomaat spelen, de spellen in het casino, bingo of krasloten kopen. Bij gokken wordt altijd om geld gespeeld. Of je wint of verliest is ALTIJD een kwestie van toeval.

WAT DOET GOKKEN MET JE?

Gokken is spannend. Die spanning geeft je een goed gevoel. In je hersenen worden stoffen aangemaakt die dat gevoel geven. Het winnen geeft je een kick. Die kick wil je vaker en daarom blijf je spelen. En als je verliest dan wil je je geld terugwinnen.

Door het gokken gaan veel relaties kapot. Gokkers hebben steeds minder aandacht voor hun familie of vrienden. Veel gokkers krijgen geldproblemen. En dat zorgt er weer voor dat je in de criminaliteit terecht kunt komen.

Heb je meer vragen over gokken? Denk je verslaafd te zijn? Of heb je schulden door het gokken? Praat er dan over met je ouders of een vriend of vriendin. Je kunt ook op school terecht met je verhaal. Neem contact op met je mentor of gebruik het contactformulier.

 

Moti4 helpt!

Merk jij dat je steeds meer blowt? Of dat je het steeds lastiger vindt om op tijd te stoppen met gamen? Heb je steeds vaker een black-out na een avondje drinken? Of merk je dat je op stap gaan zonder drugs niet meer leuk kunt vinden?  Maak jij je wel eens zorgen? Heb je het gevoel geen volledige controle te hebben over jouw gedrag? Moti4 helpt jou controle te krijgen.